Zicht in de duisternis

Na de laatste keer een receptje voor -crackers omgebouwd tot koekjes- uitproberen kon ik deze geslaagde poging niet meer herhalen. Na onze eerste ontmoeting zo’n 11 jaar geleden en de tussenliggende jaren van op gevoel bakken was het met de oven over en uit 🙁

Na het uitbouwen bleek ook dit apparaat naar ons idee een gevalletje ‘Kees’ te zijn. Niks stekker in een stopcontact, gewoon een kroonsteentje onder de oven . . . (er zat gelukkig wel tape omheen – waar zagen we dit eerder . . . )
Op zoek naar een nieuwe, die dan ook nog in de 45 cm ruimte past. Gelukkig beperkt dit ook direct de keuze en een paar dagen later komt onze internetbestelling binnen. Inbouwen doen we zelf, dat uitbouwen was ons per slot van rekening ook gelukt. De contrastekker zit er al aan. Het uitpakken van de doos kost ons naar ons gevoel dan ook meer tijd dan het inbouwen. De leverancier wilde dit wel doen, voor € 99,00. Wat een geld voor een klusje van 10 minuten . . .

Wat een luxe deze oven, die ook een magnetronfunctie heeft. Kan die losse gammele volgende week ook weg (mijn eigen reparatie begint slijtage te vertonen). De oven heeft ook een timer functie, oplopend of aflopend, kies maar. Het mooie bij aflopend is dat de oven dan vanzelf uitgaat na de ingestelde tijd. Geen verbrand eindresultaat meer omdat we/ik dus de tijd vergeten 😉

Maar wat een lucht zeg, als ik de oven aanzet en open doe. Eerst maar een halfuurtje water met soda bakken. In de tussentijd kan ik dan alvast m’n mengsel klaarmaken voor gezonde crackers. Eindelijk, deze ‘miep-baktNIETgraag’ mag bakken. De crackers moeten 20 minuten de oven in. En ik? Ik zit 20 minuten te kijken, genietend van het lampje dat laat zien wat er gebeurd. Het lampje dat het al niet meer deed toen ik met de voorganger kennismaakte 🙂

Ook de gezonde tussendoortje crackers maken? Ik heb het recept gevonden in de HALLO Jumbo:
100 gram havermout, 50 gram amandelmeel, 75 gram pompoenpitten, 75 gram zonnebloempitten, 1 ei, 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels vloeibare honing.
Meng alle droge ingrediënten, roer daarna het ei (geklutst) er met de olie en de honing doorheen. Strijk dit als een plak van een halve centimeter dik uit over een bakplaat bekleed met bakpapier. Gebruik een ander stuk bakpapier om het geheel goed aan te drukken. Voor je het in de oven schuift alvast met een scherp mes in stukken (voor) snijden (ik haal er 12 uit), naar eigen gewenste grootte. Na een baktijd van 20 minuten op 180ºC  (hete lucht 160ºC zijn ze klaar. Af laten koelen op een rooster en in stukken breken. Geniet er van 🙂

This entry was posted in Belevenissen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.