Recepten

   Na het eten wordt er regelmatig door gasten en kwasten gevraagd: Mag ik het recept van je hebben ??? Geen probleem, al vergeet ik het nog wel eens te sturen. Vandaar dit blad op deze pagina. Voor de liefhebbers onderstaand de meest gevraagde recepten, waarbij ik graag vermelden wil dat de salade recepten oorspronkelijk van mijn vader zijn.

Tonijnsalade
2 blikjes tonijn                  1 kleine ui of bieslook
1 rode paprika                  1 blikje doperwten, 500 gr.
1 blikje maïs, 340 gr.         3 el. mayonaise
3 el. yoghurt                     knoflook / peper / zout / kerrie en suiker naar smaak
Meng alle ingrediënten kleingesneden door elkaar. Maak van de yoghurt, mayonaise en kruiden een sausje. Roer dit er doorheen.

Kip-kaas salade
200 gr. jong belegen kaas   200 gr. gaar kippenvlees
150 gr. blauwe druiven       2 schijven ananas
100 gr. doperwten               1 beker zure room
2el ananassap                       1 tl kerrie
Snijd kaas, kip druiven en ananas in blokjes. Meng de doperwten hier doorheen. Maak van de zure room, ananassap en kerrie een sausje. Evt. peper en zout naar smaak toevoegen. Meng het sausje door de overige ingrediëenten.

Salade gelijkend Waldorf
(maaltijdsalade met stokbrood voor 4 personen)
4 appels (fris zuur)
6 stengels bleekselderij
500 gram kipfilet (in bouillon gegaard)
½ krop ijsbergsla
1 blikje mandarijnenpartjes(blik)
50 gram walnoten fijngehakt
2 bekertjes crème fraïche
Snijd de appel in kleine blokjes. Snijd de bleekselderij in schijfjes. Laat de partjes mandarijn goed uitlekken anders wordt de salade te nat. Voeg de gekookte kip in dunne reepjes toe met de in stukjes gesneden ijsbergsla. Schep de ingrediënten goed door elkaar. Meng met de crème fraïche, roer dit naar behoefte door de salade.

Portugeese Fornello
200 gram kip – 2 zakjes Mediterrane omelet mix – kiptandori marinade – 2 eetlepels (olijf)olie -2 sjalotten of 1 kleine ui -250 gram kerstomaatjes -100 gram salami (dikke plak) – 3 eieren -1 dl melk – witte rijst (200 gram)
Bereiding :
Verwarm de heteluchtoven voor  op 195°C.  Snijd het vlees/kip in stukjes en meng het door de marinade met olijfolie en laat het ca. 10 minuten intrekken.
Pel intussen de sjalotten en snijd ze in ringen. Was de kerstomaatjes en halveer ze. Klop de eieren los. Meng de melk en de inhoud van de twee zakjes omeletmix door de eieren en laat het mengsel ca. 5 minuten staan.
Bak het vlees/kip ca. 4 minuten in een hapjespan (zonder olie). Voeg de sjalotten toe.Kook de rijst volgens aanwijzing.
Snijd de salami in kleine blokjes. Meng het eimengsel, de rijst, de salami en de helft van de tomaatjes door elkaar en doe dit in een ovenschaal.
Verdeel de rest van de tomaatjes (met de snijzijde naar boven) over de schaal en bak de “Fornello” in ca. 15 minuten gaar.

Comments are closed.