Recepten

   Na het eten wordt er regelmatig door gasten en kwasten gevraagd: Mag ik het recept van je hebben ??? Geen probleem, al vergeet ik het nog wel eens te sturen. Vandaar dit blad op deze pagina. Voor de liefhebbers onderstaand de meest gevraagde recepten 🙂

Tonijnsalade
2 blikjes tonijn                  1 kleine ui of bieslook
1 rode paprika                  1 blikje doperwten, 500 gr.
1 blikje maïs, 340 gr.         3 el. mayonaise
3 el. yoghurt                     knoflook / peper / zout / kerrie en suiker naar smaak
Meng alle ingrediënten kleingesneden door elkaar. Maak van de yoghurt, mayonaise en kruiden een sausje. Roer dit er doorheen.

Kip-kaas salade
200 gr. jong belegen kaas   200 gr. gaar kippenvlees
150 gr. blauwe druiven       2 schijven ananas
100 gr. doperwten               1 beker zure room
2el ananassap                       1 tl kerrie
Snijd kaas, kip druiven en ananas in blokjes. Meng de doperwten hier doorheen. Maak van de zure room, ananassap en kerrie een sausje. Evt. peper en zout naar smaak toevoegen. Meng het sausje door de overige ingrediëenten.

Salade gelijkend Waldorf
(maaltijdsalade met stokbrood voor 4 personen)
4 appels (fris zuur)
6 stengels bleekselderij
500 gram kipfilet (in bouillon gegaard)
½ krop ijsbergsla
1 blikje mandarijnenpartjes(blik)
50 gram walnoten fijngehakt
2 bekertjes crème fraïche
Snijd de appel in kleine blokjes. Snijd de bleekselderij in schijfjes. Laat de partjes mandarijn goed uitlekken (bewaar het vocht) anders wordt de salade te nat. Voeg de gekookte kip in dunne reepjes toe met de in stukjes gesneden ijsbergsla. Schep de ingrediënten goed door elkaar. Meng met de crème fraïche, roer dit naar behoefte door de salade. Mocht de salade toch wat droog uitvallen kun je er altijd nog wat van het bewaarde mandarijnensap aan toe voegen.

Portugeese Fornello
500 gr. kip, in kleine stukjes – tandoorikruiden voor 500 gr. kip –  3 el. Olijfolie –  2 rode uien – 400 gr. Kers-/snoeptomaatjes – 200 gr. Salami – 8 eieren (M) – 1 el mediterrane kruiden – klein scheutje melk – 300 gr. (parboild) rijst
Bereiding :
Meng olie en tandoorikruiden en marineer de kip hiermee (30min.) Bak de kip op een middelhoog vuur gaar. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze wat afkoelen.
Halveer de tomaatjes, snij de uien in dunne halve ringen en de salami in stukjes. Kluts de eieren met een klein scheutje melk en meng hier de mediterrane kruiden door.
Meng kip, salami, tomaat, uien en rijst in een grote ovenschaal, voeg daarna het eimengsel toe. Meng het geheel goed door elkaar . Zet deze in een voorverwarmde oven op 180 graden, bak de “Fornello” in 30 tot 40 minuten gaar.

Geniet er van 🙂

Comments are closed.