“Je kan het meisje van het strand halen,

maar het strand niet uit het meisje”

Hoe waar zijn deze woorden voor mij. Bij het lezen van de naam van de 2016CAL (Crochet ALong/Samen gelijktijdig hetzelfde patroon haken) van Scheepjeswol geen seconde getwijfeld over wel of niet doen.

Kleurkeuze,
dilemma. Qua naam had uiteraard ‘Sea’ de voorkeur. Bij de zeekleuren is echter bij de samenstelling van de kleuren voor de ‘Pacific’-zeekleuren gekozen, niet de Hollandse waar ik mee opgegroeid ben. De kleuren waarmee de ‘Rain’-deken mee gehaakt wordt, dit zijn voor mij de kleuren van het strand waar ik opgroeide <3 en maakte ik deze CAL mee 🙂

Twijfel,
over de garenkeuze. Merino Soft valt eigenlijk buiten budget. Mijn moeder maakt uiteindelijk de keuze, zij sponsort het Merinogaren. Supers en dank moeders. Maar wat zij dan nog niet weet is dat de deken uiteindelijk haar verjaardagscadeau zal worden. Gister werd zij 86, met de deken is zij helemaal blij.

Te laat,
met bestellen. De storm was al losgebarsten, de pakketten uitverkocht. Op de wachtlijst bij mijn vaste garenwinkel dan maar. Dank aan Caroline, net voor de CAL begint kan ik m’n pakket ophalen. Helemaal blij.

Twaalf weken lang,
iedere week weer benieuwd naar woensdag. Wat voor vierkant zal het worden? Welke steken die ik wel of niet ken? Dank Esther voor je helder filmpjes. Supere uitleg!!!
Geweldig, wat een werk hebben de ontwerpers verzet in het spoor waar Marinke aan begonnen was. Marinke, goed bekend bij velen van jullie, voor mij tot deze CAL een volslagen onbekend. Marinke, die bij ieder vierkantje en vele steken in mijn gedachten is geweest. Waarom? Gewoon om dat ze het waard is. Wat een moedig mens is zij (geweest). Ook in haar laatste keuze. Een hele moedige keuze, een heel verdrietige keuze. Verdrietig, voor haarzelf, haar familie en allen die haar lief waren en lief hebben <3

Genoten,
van ieder vierkant weer. Niet allen zijn 100% gelijk aan het patroon gehaakt. Met mijn gedachten bij Marinke mocht voor mij ‘Tinka’s-Square’ niet ontbreken. Deze kwam terecht op de plek van week 10. Week 11 resulteerde bij mij in gatenkaas en verving ik voor de golven (chevron). Uiteindelijk werd week 12 toch nog een bobbelpatroon gemaakt met de basis van week 11 (ik snap het als dit stukje tekst je begint te duizelen, deed het mij ook 😉 )

Chapeau!,
en dank, dank aan alle ontwerpers, makers van patronen en de YouTube filmpjes. Wat is dit allemaal helder en uitgebreid door jullie gedaan en geregeld <3 <3

En nu,
nu is mijn deken klaar. Gisteren mijn moeder er heel erg blij mee gemaakt. Een cadeau dat zij niet verwacht had. Net zomin ik het verwacht had wat een cadeautje het zou zijn om aan deze CAL mee te haken.

tuin

binnen

This entry was posted in Belevenissen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.