Vrijdagmorgen, het sneeuwt in Nederland

De printer ratelt voort, Kerstkaart voor Kerstkaart rolt eruit. Een terugkerend jaarlijks klusje, al moet ik zeggen, ik was er nog nooit zo laat mee. Mijn wens was er iets nostalgisch van te maken. Lastig zoeken naar een leuk plaatje zonder ‘olms’ of doorsnee te worden. Het uiteindelijke resultaat is van historische aard geworden. Nee, verder verklap ik nog even niets, hij ligt, als postNL en het weer mee willen werken, volgende week ergens op jullie deurmat. Zo direct nog even vouwen en de bijbehorende etiketten en postzegels plakken. Ik verheug me nu al op de wandeling naar de brievenbus, heerlijk door de sneeuw.

Een productief ochtendje, zeker als je bedenkt dat de Sinterklaascadeautjes nu ingepakt en wel onder de tafel liggen, de eerste sneeuwfoto’s van deze winter gemaakt, de jaarlijkse brief voor mijn kleuterjuf geschreven en op het fornuis pruttelt een pannetje soep voor vanavond. Een soepje dat wij op een verjaardag door een traiteur kregen voorgeschoteld. Een soepje dat het verdiende om nagemaakt te worden. ’t Was even hakken met een bijltje, je moet wat voor over hebben voor een heerlijke Rode Curry-Pompoen-Kokos soep. Een troost, na het hakken en snijden zijn er geen extra ingewikkelde werkzaamheden meer 😉

Benodigdheden:
1 kleine (biologische) pompoen van ruim een kilo, 1 liter water, 4 kruiden- of kippenbouillon blokjes, 2 grote eetlepels Rode Currypasta en 1 liter kokosmelk (een grote pan en een staafmixer).

Het werkelijke klusje:
Ontdoe de pompoen van schil, zaden en zaadlijsten en snijd het in blokjes. Breng dit in een grote pan met het water, de bouillonblokjes en de Rode Currypasta aan de kook en laat het een kwartiertje doorgaren op een laag pitje. Controleer of het pompoenvruchtvlees zacht en gaar is, zo ja pureer het met de staafmixer. Vervolgens mag de kokosmelk er aan toe gevoegd worden en breng het geheel opnieuw aan de kook. Een minuutje doorkoken is genoeg, wel regelmatig roeren, ook kokosmelk zet snel aan.

Al met al heb je nu tweeëneenhalve liter soep. Een dagje later bij het opnieuw opwarmen zal de soep dikker en de smaak sterker zijn. Desgewenst kun je deze aanlengen met wat water. Mocht je niet de hele week van deze soep willen genieten laat het restant zich prima invriezen.

Ik hoop dat het jullie net zo lekker mag smaken als het ons doet 🙂

This entry was posted in Belevenissen, mmmmm, lekkere hapjes. Bookmark the permalink.

Comments are closed.