Wat je zoal kan doen in 33 jaar.

Niet naar de examenfeesten gaan, verhuizen, opleiding gaan volgen, gaan werken, bedenken dat je toch beter een opleiding had kunnen doen, ontdekken dat je anders wilt leven dan je ouders graag willen zien, je los maken van het dagelijks stramien, jeugdliefdes verliezen, de man tegenkomen waar je de rest van je leven van blijft houden, toch maar een vak leren, in het buitenland gaan werken, leren dat je werkt om te leven en niet andersom, brieven schrijven, brieven lezen, teveel alcoholische drankjes nuttigen waar je behoorlijk last van hebt, leren hoe je de ergste klap van een alcoholische kater voor kan zijn, genieten, na veel van de wereld te hebben gezien terugkeren in je vaderland, trouwen, kinderen krijgen, afscheid nemen van je net geborene, horen dat je geen kinderen meer mag krijgen, ziek worden, nieuwe wegen bewandelen, elders op de wereld zien dat je het in je thuisland toch wel erg goed hebt, kinderen adopteren, kinderen opvoeden – sturen – steunen – achter de vonden moeten zitten – want is dat huiswerk nu nog niet klaar, bang zijn dat je kinderen iets overkomt, scholen uitzoeken en bezoeken, merken dat je jezelf onderweg ergens bent kwijtgeraakt, puzzelstukjes op hun plaats leggen, wegen laten scheiden en opnieuw beginnen, de draad die je een kwart eeuw daarvoor verloor weer oppakken, op vakantie gaan, onderzoek doen, verhalen horen, bedenken wat je wilt gaan doen, een studie volgen waarvoor je eigenlijk een hogere vooropleiding moet hebben, vervolgens hopen en wensen dat je kinders verder leren dan jijzelf hebt gedaan opdat ze het later maar makkelijker hebben dan jij, opnieuw verliefd worden, puberen want dat had je die kwart eeuw geleden niet gedaan, gaan samenwonen, nieuwe wegen bewandelen, mooie kleding mooi vinden, van jezelf vinden dat je ijdel bent, struinen, zoeken, vinden, verkopen, een andere baan zoeken, terugkeren, terugkijken naar het verleden, je vriendinnen van de middelbare school gaan zoeken –  terugvinden en daar tenslotte een hele gezellige middag mee hebben die voor herhaling vatbaar is.

🙂 🙂 🙂

This entry was posted in Belevenissen and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.