Zeekraal, yummie

Als kind van het Noordzeestrand heb ik sommige heerlijkheden veel te laat leren kennen. Zeekraal is daar een van. Als dat bij de groenteboer ligt . . . ja, dan weet ik wel wat we eten vanavond 😍 Heerlijk, met garnalen en/of andere zeevruchten. Maar niet iedereen houdt daar van, gister een variant gemaakt met kip. Krijg jij nu trek? dan wordt het om naar de groenteboer en de slager te gaan om voor de volgende boodschappen:


Mice en place:

  • 200 gram pasta (ik gebruikte vlinders)
  • 150 gram verse zeekraal,
  • 200 gram kip (in kleine stukjes gesneden)
  • 75 gram (gezouten) roomboter
  • rasp van een kleine citroen
  • een kwart deciliter droge witte wijn
  • ruim versgemalen peper (naar smaak)


En dan:
Kook de pasta, zoals aangegeven op de verpakking. Bak in de tussentijd de kip snel op een hoog vuur gaar.
Smelt de boter in een (braad)pan – groot genoeg zodat uiteindelijk alles er in kan-, laat de boter niet kleuren.
Roer de zeekraal erdoor en schenk de wijn erbij, roer door.
Vervolgens roer ook de kip erdoor en de gare pasta
Rasp de citroenschil erover en breng royaal op smaak met peper.

Geniet er van 😊

This entry was posted in mmmmm, lekkere hapjes. Bookmark the permalink.

Comments are closed.