Goed begin van de dag 😊

We roepen het al vaker en veel langer dan de afgelopen weken,
ER MOGEN WEL EEN PAAR KILO AF 😊 😊 😊
Na het afgelopen jaar met alles wat op ons pad kwam werd er veel te veel ‘hap-en-snap’ gegeten, werd het ontbijt vaak overgeslagen, was soms het avondeten onze eerste normale maaltijd. Onregelmatig tussendoor was er tijd voor fruit, brood met kaas en nog meer brood met kaas. EN wij zijn er toch wel achter dat brood een zware aanslag is. Op ons gewicht, en ook op mijn gestel ☹
Het was niet zozeer (allemaal) ongezond, maar gewoon teveel en te onregelmatig…… Maar wat om te ontbijten als dat niet echt je hobby is. Van jongs af aan viel en beviel voeding beter als ik al het een en ander aan dingen gedaan had. Een start met koffie, want zonder dat loopt bij ons de motor niet. Nah, de koffie mag blijven en als we getoefd en getabberd zijn maak ik nu eerst voor ons een smoothie. Het voordeel van het thuiswerken van Paul is wel dat ik daar nu niet heel vroeg voor hoef op te staan 😂🤣😂

Op naar de groenteboer voor boerenkool, spinazie, appels, peren, peterselie. Exotisch en ander op dit moment ‘duur’ fruit haal ik diepvries voor, om het toch een beetje betaalbaar te houden. En dan begint te strooptocht op het internet naar recepten. Recepten zonder poespas graag, gewoon degelijk zonder fancy. Want dat laatste kom ik veel recepten van tegen. Met complete handleiding van: “doe eerst … in de blender met het vocht. Voeg daarna ….. toe.” Het lachwekkende is dan dat alle ‘fancy’ toevoegingen in het hele recept verder niet genoemd worden ……  Laat dan maar helemaal weg is mijn vervolgreactie.

Waar ik geen link van vond, maar wel een plaatje om zelf het een en ander te kunnen opbouwen is dit van Listotic.com. Maar zonder echte voeding kennis weet ik nog niet of ik ook goed bezig ben met m’n combinaties. Op hun Engelstalige site staan er een groot aantal, erg verleidelijke, maar of ze dienen voor mijn doel? Ik struin nog even verder.

OneHandInMyPocket, een lekkere boerenkool smoothie waar ik een banaan minder in deed (ik vind bananen erg heerlijk, maar niet verwerkt in m’n eten/ijs/gebak). Zij heeft er ook een duidelijk overzicht bij staan van de voedingswaarden/verschillen in boerenkool, andijvie en spinazie. Deze smoothie vult goed. Je vind het recept hier 🙂

Bij De Kokende Zussen vond ik het een en ander aan lekker gezond
Behalve smoothies toveren zij het geheel ook om tot een bowl. Helemaal goed om nog rustiger te eten, een smoothie drink ik namelijk heel makkelijk (snel) weg. Zo verzadig je nog beter 😊

Zo, ik kan aan de slag, jij ook?

This entry was posted in Belevenissen, mmmmm, lekkere hapjes. Bookmark the permalink.

Comments are closed.