Met de camper op pad, onze eerste reis

Onze eerste kennismaking met het reizen per camper. Een weekje uitproberen en ervaren wat het is. We hebben er zin in en een droom om dit in de toekomst ooit langdurig te doen.

De camper wordt gehuurd bij de kamperverhuur in Montfoort, BW camperverhuur. Vriendelijk bedrijf met medenkende verhuurders. De eerste campers, van klein formaat, hebben het probleem dat Paul niet achter het stuur past. Een maatje groter blijkt geen vast bed te hebben. Nog maar een maatje groter dan . . .
Uiteindelijk word het een MacLouis, een 6 persoons-camper met een vast bed in de breedte achterin.

2015-04 Campervakantie BeLuDu (599)_stitchdavEn dan maar wachten en nachtjes aftellen tot we op pad kunnen. Op de bonnefooi, we zien wel waar we uitkomen 🙂

18 t/m 21 april 2015
Onze allereerste camping waar we met de camper gestaan hebben, de camping bij het Domaine du Chateau de Dieupart, Aywaille, België.
Een rustige (natuurlijk-) groene camping zonder toeters en bellen. Er is een taveerne op het terrein en op 500m afstand een supermarkt (Delhaize). Grote ruime plaatsen, wij hadden de laatste rechts aan het water. Heerlijk, ‘s morgens wakker worden en dan het kabbelen van de Ambleve horen. Rust, rust en nog eens rust. Superschone toiletten (toiletpapier) en douchegelegenheid (op muntjes à €1,-). Stroomgebruik vrij. Zeer vriendelijke camping-eigenaren. De enige kanttekening hier is dat er in het weekeind op het nabij gelegen veld gevoetbald wordt, iets dat voor geluidsoverlast kan zorgen.
2015-04 Campervakantie BeLuDu (159) 2015-04 Campervakantie BeLuDu (97)

 

 

 

 

 

 

Voor info: Chateau Dieupart

 

21 t/m 23 april 2015
De tweede camping in deze week zochten en vonden we in Echternach, Luxemburg, de gemeentecamping. De camping is gelegen in een groene bosrijke omgeving, tussen de Sûre en de rotsformaties van de Regio Mullerthal-Luxemburgs Klein Zwitserland. Als je bij de weg de brug oversteekt ben je in Duitsland 🙂
Een door terrassen gevormde camping met veel kleinere plaatsen met heel veel gecultiveerd groen. Van de bewoners van de vaste plaatsten wordt verlangt dat zij er “iets moois van maken”. Kunnen ze zelfs een prijs mee winnen. Deze camping werd dan ook behoorlijk opgefleurd door allerlei bloeiende planten. Goed onderhouden ouder toiletgebouw waar de douches vrij te gebruiken zijn. Ook voor stroom hoefden we niets te noteren of af te rekenen.
2015-04 Campervakantie BeLuDu (303) 2015-04 Campervakantie BeLuDu (448)_stitchVoor info: Camping Officiel Echternach

 

23 en 24 april 2015
Onze laatste pleisterplaats van deze week, Monschau, Duitsland, camping Monschau-Perlenau. Een zonnige camping verstopt tussen de heuvels. Ook hier kwamen we onaangekondigd en mochten we zelf onze plaats uitzoeken. Wel even de meterstand van de stroom noteren (4kwu per dag vrij en overig € 0,60 per kwu). Ook dit is een groene camping met veel rust. Onze ruime plek aan het riviertje had zelfs een trappetje er naar toe. In het voorseizoen werd er nu nog druk onderhoud gepleegd, even opletten bij de pas geverfde gedeelten 😉 Keurige douche en toiletgelegenheid. Vrij van munten al slaat de douche na 6 minuten wel uit. Wil je langer douchen mag je 3 minuten wachten voordat je deze opnieuw aan kan zetten.2015-04 Campervakantie BeLuDu (462)
Tijdens de zeer beperkte openingstijden van de receptie is er een ienieminie (en te dure) kampwinkel. Gelukkig hadden we genoeg directe boodschappen bij ons. Monschau zelf ligt 2 km verder. In de avond is het restaurant geopend waar je (naar zeggen door onze overburen die hier 2 keer per jaar een week staan) heerlijk kunt eten.

Voor info: Camping Monschau-Perlenau

 

Drie campings in de eerste week, allen totaal verschillend maar als overeenkomst rust. En dat is wat we wilden. Lekker genieten van de natuur en alles om ons heen 🙂 Alle drie de campings vinden we een aanrader. Na 869 kilometer heeft het campervirus ons stevig te pakken.
De camper zelf is een ander verhaal. De verwarming functioneerde niet goed waardoor ik na de eerste nacht dacht: dit ga ik niet volhouden. De dikke kier ontstaan door een eerdere beschadiging bij de deur was mede debet aan de binnenkomende kou. Mijn lijf deed pijn aan alle kanten door deze kou, iets dat voor een ME/CVS patiënt niet handig is. Gelukkig konden we de temperatuur de volgende nachten beter bewaken met de warme stand van de airco. De indeling en opbergruimte is niet ons ding. Voor een volgend keer gaan we ons oriënteren  voor een ander model.

Wat zeg ik nu, gaan we ons oriënteren . . ? Eigenlijk hebben we dat al gedaan en zijn we opnieuw aan het aftellen 😉

. . . tot half september 🙂

This entry was posted in Belevenissen, pleisterplaatsen and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.