Cannelloni met kip en spinazie

Mijn ‘schone-zus’ gaf mij weer eens een duwtje in de goede richting. Al veel te lang is het stil op deze site. Tijd om daar verandering in te brengen 🙂 hieronder het recept van de gezellige avondmaaltijd van vanavond.

In een gezin van 6 is een ovenschotel errug makkelijk 😉 nog veel leuker is het om voor ieder een eigen ovenschoteltje te maken. Vanavond konden we genieten van cannelloni gevuld met kip en spinazie, yummie

boodschappen voor 6 personen:
1 pak verse lasagnebladen (12 stuks)
500 gram kipfilet
1 zak verse of 1 pak diepvries spinazie
1 pakje kruidenroomkaas
2 pakjes Sugosaus (AH eigenmerk) basilicum
200 ml crème-fraîche
50 gram geraspte kaas

de ‘metamorfose’:
Snij de kipfilet in kleine stukjes en roerbak deze in de pan. Als ze gaar zijn het pakje kruidenroomkaas er doorheen roeren en laten smelten.
De spinazie roerbakken en kleinsnijden/hakken (of de bevroren spinazie laten ontdooien en kleinsijden/hakken) Roer de spinazie door de gare kip. Daarna draai ik het gas eronder weg.
Verdeel de sugosaus over 6 éénpersoonsovenschaaltjes (of een grote) en meng alvast de geraspte kaas door de crème-fraîche in een schaaltje. Dit is een hele snelle manier om een bechamelsaus te maken 😉
De lasagnevellen loshalen en in een pan met (lauw) water leggen. Zo kun je ze het makkelijkst stuk voor stuk pakken om te vullen. Leg op ieder lasagnevel wat van het kip/spinaziemengsel en rol deze dicht tot een cannelloni, twee in ieder schaaltje. Maak de schaaltjes ovenklaar door de bechamelsaus erover te verdelen.
cannelloni 1De schaaltjes gaan de oven in, voorverwarmd op 180 graden. Na 20-30 minuten is de metamorfose voltooid en kan het smullen beginnen 🙂

Cannelloni 2Eet smakelijk 🙂

 

 

This entry was posted in mmmmm, lekkere hapjes. Bookmark the permalink.

Comments are closed.