In het kookboek staat geschreven

Normaal kookboek: “Men neme een ei…”
Hollands kookboek: “Men lene een ei…”
Belgisch kookboek: “Men wachte tot den haan een ei legt…”
Joods kookboek: “Men ruile een diamant voor 1000 eieren…”
Amsterdams kookboek: “Men stele een ei…”
Italiaans kookboek: “Men ontvoere een eierboer…”
Duits kookboek: “He du, eier!!!…aufmachen!!!”
Surinaams kookboek: “Men wachte tot er iemand langskomt met een ei..”
Rotterdams kookboek: “Men neme een Feyenoord supporter…”
Kroatisch kookboek: “Men make van een veilige afstand een ei onschadelijk…”
Eskimo’s kookboek: “Men zoeke zich te pletter naar een ei…”
Pools kookboek: “Men gaat in de rij staan in de hoop een ei te bemachtigen…”
Zeeuws kookboek: “Het zou met een half ei ook moeten lukken…”
Brits kookboek: “Men neme in ieder geval geen ei…”
CDA kookboek: “Men neme een wit ei…”
VVD kookboek: “Men neme 2 flinke eieren van minimaal 80 ct/stuk…”
PvdA kookboek: “Men legge het werk stil tot de eierprijzen dalen…”
Groen Links kookboek: “Men neme een scharrelei…”
Islamitisch kookboek: “Na zonsondergang mag men wel een ei nemen…”
Russisch kookboek: “Als het van de staat mag, neemt men een ei…”
Haags kookboek: “U neemt een ei dat iets groter is dan dat van uw buurman…”
Wassenaars kookboek: “Men late het meisje een ei halen…”
Limburgs Kookboek: “Men neme 10 eieren…”

Weet je wat, we eten vanavond wel pasta. Dass een stuk makkelijker 😉
en hier gebruikte ik het recept hieronder voor.

 

Cannelloni met spinazie en mascarpone

  • Pastagerechten
  • 4 porties uit Italië
  • In 30 minuten klaar (Voorbereiden:25 minuten)

Ingrediënten

  • 4 ons lasagnevellen (vers)
  • 1 pak diepvriesspinazie (of 500-700 gram verse spinazie, gekookt)
  • 1 klein pakje mascarpone
  • 1 pakje gezeefde tomaten
  • klein bakje crème fraîche
  • 50-100 milliliter melk
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • nootmuskaat
  • basilicum

Bereidingswijze

  • Warm de spinazie op en roer daar de mascarpone doorheen met de helft van de Parmezaanse kaas en een beetje basilicum.
  • Leg de lasagnevellen uitgerold neer en bestrijk ze met het spinaziemengsel. Rol de lasagnevellen voorzichtig en losjes op en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Als je nog wat spinazie over hebt, kan dat hier overheen gegoten worden.
  • Meng de gezeefde tomaten met een beetje basilicum en verdeel dit over de lasagnevellen in de ovenschaal.
  • Meng de crème fraîche en melk met de rest van de Parmezaanse kaas (hier kan evt nog een beetje nootmuskaat doorheen) en doe dit over de tomatensaus verdelen.
  • Doe dit alles zonder bedekking voor 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden Celsius.

 

Mmmmm

 

 

This entry was posted in mmmmm, lekkere hapjes, teksten en gedichten. Bookmark the permalink.

Comments are closed.