Potjes, opdat je het niet meer hoeft te halen ;)

Kom je twee weken geleden hele leuke kleine weckpotjes tegen ♥ Nee, toch maar niet, wat ga ik er mee doen . . . . (en later dus spijt . . 😉 )

Kom je een week erna weer in die winkel zeg je tegen de jongste: Kijk leuke potjes 🙂 en weer laat je ze staan, geen goede bestemming te bedenken. Volgens de jongste zou ik daar spijt van krijgen . . .
En uiteraard, dat moment komt als ik mn verzamel-receptenboekje door te bladeren.

Een los recept is ooit als tekenpapier gebruikt. Nee, die aspergetaart heb ik vandaag ook geen zin in. Maar staat er soms nog iets op de achterkant? Welja, een recept dat ik al lang weer vergeten was ! Kijk, daar waren die weck-potjes nu meer dan geschikt voor geweest. Drie maal raden wat ik daarna heb gedaan ♥

Voor de liefhebbers onder jullie hier het gevonden recept, Indische mosterd à la Tante Magda, een lieve Indische tante die in Amerika woont en waar ik als zij hier is en voor me kookt iedere keer een nieuw recept van krijg 🙂

 

INDISCHE MOSTERD

  • 5 potjes mosterd à 250 gr.
  • 5 rode lombok / 7 groene lombok / 5 uien
  • 1 teentje knoflook / 1 ½ cm verse gember / 1 ½ cm laos
  • 1 spriet sereh / 1 djoeroek blad / 1 salam blad
  • 1 el koenjit / 2 el suiker /125 ml witte azijn
  • 1 tl zout / beetje olie

Voorbereiding:
Snijd de uien in halve ringen, de lombok in schuine plakjes, sereh spriet een knoop in maken en de bol los, gember, laos en knoflook in dunne plakjes snijden.

Bereiden:
Bodempje olie in de pan doen en hierin de gekneusde gember, laos en knoflook iets fruiten. Koenjit en andere kruiden toevoegen en mee fruiten.
Azijn, zout en suiker toevoegen. Roeren en even laten doorkoken. Daarna de uien en lombok toevoegen, gevolgd door de mosterd. Alles 5 minuten zachtjes laten koken, indien het te dik wordt eventueel wat water toevoegen (1/2 beker). Goed laten afkoelen en koud in de schone potten terug doen.

NB: Uiteraard heb je aan de 5 potjes nu te kort. Houd wat 1 à 2 extra potjes achter de hand.

 

This entry was posted in Belevenissen, mmmmm, lekkere hapjes. Bookmark the permalink.

Comments are closed.