Mam! doe er eens wat mee !!!

Mijn verjaardagscadeau dit jaar gaf het volgende zetje. Van de kinders kreeg ik 2 mooie studiolampen.Β  Tja, leuk en ik was er heel blij mee. Maar, hoe werkt dat dan ???

Tot nu toe is het bij fotograferen binnen de kunst zonder flitser te werken geweest. Meestal geven die (opzet)flitsers degenen die gefotografeerd worden in een keer zoveel licht in de ogen. Een half uur later zien ze nog niet scherp. In geval van ‘nood’ werden alle schemerlampen en spotjes uit de buurt gemobiliseerd om er hun licht op te laten schijnen. Maar ja, dat blijft behelpen . . .

Na de fotoshoot met de 8 Maffe Toppers gaf RaΓΊl Neijhorst (onze fotograaf) aan dat er een workshop studiofotografie zou gegeven worden door die2fotografen. Daar heb ik me dan maar voor ingeschreven. M’n verjaarscadeau ongebruikt in de kast laten liggen is toch ook niet de bedoeling πŸ˜‰
Op 10 juni op met de auto naar Rijswijk. Lang leven mijn ikke zonder richtinggevoel, de telefoon enΒ  navigatie! Te laat, maar lang niet de laatste die binnenkwam. Toch voortaan niet naar de verstrekte routebeschrijving kijken πŸ™

Een overvolle dag werd het, met heel veel informatie, kennisuitwisseling en tips. Want, alle professionele dure spullen maken lang geen goede fotograaf. Dat laatste wist ik al πŸ˜‰ mijn ‘lookjes’ ben ik dan ook trots op. En waarom een duur reflectiescherm kopen als een plaat piepschuim hetzelfde effect heeft? Stof-achtergronden kun je wassen en gaan veel langer mee dan een dure papierrol. Spannen met marktklemmen en eventueel de laatste kreukels even spuiten met een plantespuit πŸ™‚ Een plexiglas plaat op de grond geeft een mooi ‘spiegel’ effect. Je model lijkt dan niet op de (effen) achtergrond geplakt. En zo leer je veel logische zaken . . .

Dank aan RaΓΊl Neijhorst en Remco van Vondelen voor deze leerzame dag, Multimedia College voor de organisatie en verzorging van de inwendige mens.
Oh ja, uiteraard zijn we die dag als cursisten natuurlijk ook aan het ‘werk’ geweest. Onderstaand 2 van mijn portretjes van Jilly, ons model voor deze dag.

En,
moeders zal er meer mee gaan doen πŸ™‚ achtergrondsysteem is besteld, de productie kan beginnen πŸ˜‰
maar,
ook zonder studiomateriaal en een simpele camera zijn hele mooie resultaten te bereiken, de foto hieronder is gewoon op een verjaardag tussen de pratende gasten gemaakt. Een ongeposeerd mooi shot van zwager en schoonzus πŸ™‚

This entry was posted in Belevenissen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.