opnieuw een dagje treinen

De dag na Hemelvaartsdag leent zich er uitstekend voor om met onzeΒ weken geleden (via eigen AH-medewerker)Β  verworven dagkaarten er lekker tussenuit te gaan. Niet om te shoppen, dit keer willen we plaatsen bezoeken en verkennen dmv Geocachen. We zijn hier kort geleden mee begonnen en inmiddels weten we dat het verslavend werkt en hele mooie stukjes Nederland laat zien. In onze eigen omgeving vonden we er stukjes natuur mee waar we eerder alleen 12 jaar πŸ™ met de auto omheen gereden zijn.

Bij station Amsterdam Centraal en Haarlem vinden we (binnen 50 minuten!) de beide caches van ‘Sporen van vroeger’, met de bonus gegevens voor de cache bij Halfweg. Helaas, Halfweg ligt er de eerste maanden nog uit wegens wegwerkzaamheden. Wie wat bewaard, die heeft wat πŸ™‚ en, wat in het vat zit verzuurt niet πŸ˜‰ komt wel goed πŸ˜‰Β 
In Haarlem sluit een ‘hoort er ook bij’ Topper zich bij ons aan. Zij laat ons de stad zien, per slot van rekening is Haarlem nu haar thuishaven. Na wat shoppen en leuke aankopen (boekje voor toekomstige cache) zitten we op een zonovergoten terrasje op de Grote Markt. Blijken we op 2,03 meter van een webcam-cache te zitten. Helaas moet er dan thuis een aan de knoppen zitten. Om te onthouden dus en eerdaags tot uitvoer brengen.
Dan gaat ieder weer zijns weegs, de onze leidt naar Delft. Wow, wat een verschil met de vorige keer dat ik hier was. Het hele voorterrein bij het station is opgebroken. Zigzaggend via de wegwijzerborden en het uitzicht op de schoorsteen wordt de cache snel gevonden. De aanwijzing over de losse steen deed het ‘m. Een tweede cache hier vlakbij blijkt te zijn vernield, jammer.

In de trein naar Breda krijgen onze arme onderdanen even rust. Cachen blijkt net zo vermoeiend te zijn als shoppen ( πŸ™ ).
In de achtertuin van Kasteel Breda (nu Stadspark geheten)Β  vinden we deze cache. Eigenlijk hangt deze best wel opvallend, echter hoog genoeg voor spelende rakkertjes πŸ˜‰ Toch nog even door de stad in? De muziek die we horen klinkt aantrekkelijk. Het blijkt Jazz Breda te zijn, met overvolle straten en heel, heel veel optredens. Het is er een gezellige boel. Echt lang kunnen we niet blijven, Tilburg staat voor die dag nog op de planning. Niet voorbereid blijken we van Festival naar Festival te gaan. Hier is in de stadstuin het Tilburg Hap Snap Festival. Wat een verschil, in tegenstelling tot Breda is het hier uitgestorven. De cache wordt gevonden. Met niet veel prik meer in mn telefoon toch nog even op zoek naar de cache die hier toch wel heel dicht bij moet liggen. Helaas, een brede vaart (zonder overgang in de buurt) maakt dat we staken voor deze dag. Onze magen vragen aandacht en even rust zal ook door onze onderdanen op prijs gesteld worden.
De leuke pizzeria zit overvol, achter het gele bord iets verder in de straat blijkt de kleine deur ons toegang te geven naar een Mexicaans restaurantje. Wij achteraf blij, beter dan hier kunnen we het niet treffen. Gezellig ingericht, spontaan, vriendelijk personeel en een heerlijke keuken. We smikkelen en smullen tot er echt niets meer bij kan.

De trein brengt ons ruim over tienen weer op Almere Centrum. We worden opgehaald, toppunt van luxe aan het eind van deze dag. Een ander besteding bij het dagje treinen is een aanrader als uitgangspunt voor een volgende treintrip πŸ˜‰

 

This entry was posted in Belevenissen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.