het waren 2 fantastische . . .

Maanden geleden, gezellig samen met de jongste onderweg naar school en werk, ontstond het idee. Wat als we nu eens niet uitstappen, maar gewoon lekker in de trein blijven zitten. Wat dan . . . ? Tja, wat dan, en zo ontstond ons plan voor een dagje treinen en stadjes kijken.

Voorjaarsvakantie en twee dagen vrij 🙂 Op maandag mogen we een uurtje langer blijven liggen, maar dan staat toch ook de eerste trein te wachten. De route gaat van Almere-Buiten naar Duivendrecht, Utrecht, Arnhem, Nijmegen en ‘s-Hertogenbosch, terug via Utrecht naar Almere-Buiten alwaar onze eigen taxi van Snoepreizen voor rit nummer 17369 op ons staat te wachten. Voor die laatste rit zullen we eerst nog heel heel veel voetstappen verder zijn.

In Duivendrecht zijn we puur voor de overstap, in Utrecht is alles nog stil. Utrecht stond ook niet op onze bezoeklijst voor vandaag, door naar Arnhem. Daar eerst maar eens aan de koffie en de warme chocolademelk bij Hotel Haarhuis. Hier heeft haar vader stage gelopen tijdens zijn opleiding aan de hotelschool. Het is dan ook bijzonder om even een kijkje te nemen. De chocolademelk geeft een ruime keuze aan smaken. Wel wordt je ervoor aan het werk gezet, naast de melk krijg je een zakje chocoladepastilles (wit in dit geval) om zelf op te lossen.
Vervolgens een rondje centrum lopen waarbij we uitkomen bij het oude Postkantoor. Het pand werd door de Arnhemmers vroeger ook wel apenrots genoemd, naar de kleine aapjes verwerkt in de gevel. Hier is nu een Selexyz in gevestigd. Boeken blijven trekken, vermaken doen we ons er zeker. Toch, er staat nog meer op het program, we gaan met een boog terug naar het station. Bij de stations-Hema onze lunch uitzoeken voor in de trein, een lunch die ons onderweg naar Nijmegen opperbest smaakt.

Nijmegen begroet ons op het station met bloemen. Een mooi oud station waar er helaas steeds minder van zijn. Ons rondje in de stad brengt ons naar Art, een kledingmerk,-winkel. Deze Art-winkel is de winkel waar het ooit mee begon. Niet alleen de kleding, de winkel zelf is ook zeker Art met hoofdletter. Mozaïeken, kleine schilderijtjes waarop de jurken van de dames echte jurkjes zijn, de gordijnen van de pashokjes . . . al met al de hele inrichting is Art. Natuurlijk shoppen we nog even door de sale en 2 broeken en een trui rijker verlaten we het pandje.
Verderop in de straat is een kerk met het uitnodigende bord: Open. Doorlopen kan dan niet meer. De Kerk heeft naast alle nieuwe moderne glas-in-lood toch ook nog één oud glas-in-lood raam in ere gehouden. In die nis branden we een kaarsje.
Aan de andere kant van de straat een winkel met kleurrijke etalage, binnen is het een en al kleur aan schoenen met ‘echte’ hakken, tassen en wat kleding. De paspoppen zijn fantastisch! Zo zagen we ze eerder nog nooit 🙂

De tijd tikt door en ook het Bossche willen we nog bij licht zien. Op naar onze volgende trein. Nijmegen laten we achter ons, in Den Bosch staat ons een totaal ander station te wachten. Buiten nog mooier staat er een grote zuil met een gouden draakje bovenop dat uitkijkt over de stad. Waar het centrum is, nog geen idee. We volgen de mensen massa, dan komt het vast wel goed. Op naar het grote ronde plein met het stadhuis, waar nog een apotheek met alle oude potten en stolpflessen langs de wanden. Een eenhoorn houdt boven de deur de wacht.
Een (tja, eigenlijk is het het niet maar toch) hofje leidt ons naar een trappetje aan het water. Algehele rust en we zijn de stad vergeten . . .
Terug naar het station begint het te miezeren. Ach, als het niet erger is, genieten doen we toch wel. Zo langzamerhand beginnen we trek te krijgen en eten was de planning in Utrecht. De trein halen we op het nippertje. Voller dan de eerdere ritten, maar wel een zitplaatsje gelukkig en dat op spitstijd. Onze onderdanen laten merken dat ze er ook zijn. Wat willen we ook na al dat gesjouw.

In Utrecht een overheerlijk patatje Donner waarna we besluiten de trein naar huis op te zoeken. Moe, heel moe, maar genoten van een heerlijk dagje treinen. En dan is het heerlijk als de taxi van Snoepreizen op je staat te wachten . . . . 😉

Onze tweede lekker op pad dag is een stuk rustiger ingepland. Lekker ontbijten aan het strand met pancakes, scrambled-eggs en bagels. Heerlijk, een tweede portie gaat er dan ook prima in. Wel daarna de calorieën even wegwerken 😉 met een wandeling langs de vloedlijn. Dat laatste is voor ons geen straf, maar onze onderdanen hebben eigenlijk nog wat protesten over de dag ervoor . . . Bij Ikea zijn we dan ook alleen maar voor dat wat we nodig hebben, inclusief het broodje worst uiteraard.
Thuisgekomen is het dan ook tijd voor ons ‘schooheidsslaapje’ ofwel met de voeten omhoog. Wat zijn die vier blij dat we het bij twee dagen gelaten hebben. En wij? Wij gaan bij een volgende gelegenheid een ander stukje Nederland treinen. Het is ons namelijk prima bevallen!

This entry was posted in Belevenissen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.