Shooten voor Sprookjesbruid

Sprookjesbruid,
gespecialiseerd in bruidsboeketten, corsages en haaraccessoires. Alles wordt (hand)gemaakt van zijden bloemen, die niet te onderscheiden zijn van echte bloemen.

Gister was er een dag ingepland voor het fotograferen voor de website van de laatste creaties. Vaak zie je dat er voor dergelijke fotografie een ‘kop’ gebruikt wordt. Het verschil met echte modellen is echter altijd zichtbaar. Olga heeft dan ook liever echte modellen en zo wordt er af en toe een dagje shooten ingepland.
Om 10 uur verzamelen de modellen zich in het atelier, eerst aan de koffie en thee (met voor een enkeling toch ook nog een ontbijtje 😉 ), daarna door naar de kapper en visagiste. Het modellen bestand heeft zich uitgebreid, sommige hebben zelfs een dubbel of driedubbele rol vandaag en verzorgen ook het haar en make-up. Leuk!

Terwijl de eerste modellen worden verfraaid hebben we tijd om het licht uit te proberen. Een paar dagen geleden had ik nog wat tips gekregen voor het fotograferen van binnenportretten. Binnenfotografie is voor mij toch wel een ander ‘stuk cake’. Alleen, voor die opstelling had ik iets meer ruimte nodig dan het atelier bied. Wat we wel hebben is een hoop losse lampen, sommige met dimmer. Hier kunnen we dan ook goed mee spelen om een hoop ongewenste schaduwen te laten verdwijnen. Erik en Hummer spelen graag even voor model . . . , de achtergrond wordt nog gewisseld, afgekeurd en goedgekeurd. Het feest kan beginnen 🙂

Voor onze jongste nieuwkomer is het spannend, want ja, wat wordt er op zo’n moment van je verwacht, doe je het wel goed genoeg. Wat dat betreft geen zorgen, geen van ons is een professional. Ieder probeert er het mooiste van te maken. En onze jongste nieuwkomer doet het uitstekend! Dat zij zichzelf op de foto’s niet echt mooi vind snappen wij wel. Je lijkt niet echt meer op je ‘normale’ spiegelbeeld met zo’n shoot. De modellen waar we eerder al mee geshoot hebben zijn snel in hun rol en op wat kleine dingetjes na hoeft er weinig over. Lunchtijd voor we het in de gaten hebben, en zo vliegt eigenlijk de dag voorbij. Bij de laatste fotoseries begin niet alleen ik maar ook de modellen toch wel merkbaar vermoeid te worden. Met wat extra accessoire in de hand nog even verder met een frisse blik. Het lukt! Al met al een hele geslaagde shoot geweest met dank aan de inzet van de modellen en de uitstekende verzorging van de inwendige mens.

voor de resultaten van deze shoot verwijs ik een ieder graag naar
www.sprookjesbruid.com
waar eerdaags de foto’s van de haaraccessoires geplaatst worden.

 

This entry was posted in Belevenissen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.