Winterklaar in Eext

De laatste zondag van oktober gebruikten we dit jaar om te ruimen en klussen in Eext. Er is is een werklijst voorbereid, ieder z’n deel. Als onze lieve overbuurtjes lucht van dit plan krijgen willen zij ook van de partij zijn. Met tien man sterk gaan we de klusjes klaren.
Nagekomen bericht voor de werklijst: ‘of we vooral niet willen vergeten dat arbeiders recht hebben op’:
– koffie en thee pauzes;
– lunchpauze;
– afsluitende  maaltijd 🙂

‘t Is vroeg voor de meesten van ons die zondagmorgen. Om kwart voor 7 worden de gereedschappen en overige boodschappen bij de bus gezet. Erik en Ol zijn nog een rondje met de hondjes, wij roken er nog een in de deuropening. Mooi zicht op de bus aan de overkant. Maar goed ook, een oudere fietser met pet blijft eens even staan kijken. Misschien is er iets van zijn gading bij. In het begin heeft hij niet in de gaten dat hem in de kijkert hebben. Pas als we de straat willen oversteken lijkt hem toch handiger om weg te fietsen, maar kijkt toch nog even om. Je weet maar nooit.

Bij Lelystad komt onze motormuis net voor ons de snelweg oprijden. Heel even zijn we een colonne met ons drieën, maar als snel is hij weer uit het zicht verdwenen. Later bij de stop Halverwege komen we elkaar weer tegen. Na het wegrijden krijgen we nog net een ‘fotomomentje’ en weg zijn ze weer. Wel sluit dan auto drie zich bij ons aan en zijn we compleet. In Eext staat de koffie al op ons te wachten heerlijke koek en chocola. Ja, onze naam moeten we toch eer aan doen 😉

Dan is toch het moment aangebroken waarvoor we zijn gekomen, handen uit de mouwen en de lijst met klusjes te klaren: 1 Vogelnestkastje verwisselen – Bladharken – Terras: dooie boom omzagen en hazelaar inkorten – Computer opschonen – Paardenbos uitdunnen vooral wilg en den – 3 Putten schoonmaken – Regenton rechtzetten – Schilderen: regenton-raam-drempel voordeur – Uiteinde pompslangen vrijmaken – Plinten slaapkamer maken (2 stukjes) – Vloertegels vastzetten en voegen – Hout zagen en 1 x doorhakken en opstapelen – Bramen en brandnetels trekken – Lamp zadelkamer verwisselen – Waterleidingen afsluiten ‘t Paaschduin en ‘t Kleine Huis – Vlaggenstok schoonmaken.

Hardwerkende mensen in en om huis. Soms een kakofonie van stemmen en gelach, zowel binnen- als buitenshuis. Met daarnaast geroep van: ‘Opa, waar vind ik . . . . -en- Oma, hoe wil je . . .

Tussendoor wordt er ruimschoots lekker gegeten en gedronken, de tijd vliegt! (helaas onze heks heeft haar bezemsteel vergeten, de bladhark wil niet los van de grond 😉

Niet alles wordt gehaald, en soms worden we weer ingehaald door de wind die ons een nieuwe voorraad blad bezorgd. Toch, weg is weg!
‘t Was een gezellige dag, de belangrijkste klusjes zijn geregeld. En, voor het overige komen we gewoon een ander keertje terug 🙂

 

 

 

 

 

 

This entry was posted in Belevenissen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.